Cartierul Bistra Ghiroda

CARTIERUL Bistra Ghiroda

Cartierul Bistra Ghiroda

 

            Cartierul Bistra este situat pe teritoriul comunei Ghiroda, in nordul padurii Bistra si va avea o suprafata de 137.5 ha.

            Vecinatatea cu padurea Bistra, care se intinde pe o suprafata de 250 ha si in care exista stejari seculari (peste 150 de ani), aduce o nota unica acestui cartier si pune in valoare acest “plaman” verde al Zonei Metropolitane.

Padurea Bistra , Balta cu Nuferi, raul Bega, introducerea utilitatilor ( apa, canal, gaz, current, iluminat stradal, fibra optica pentru internet, telefonie, televiziune, drumuri pietruite) in aceasta parte a comunei Ghiroda, iata tot atatea motive pentru a cumpara si a construi o casa in acest cartier nou, a carui dezvoltare a inceput in 2019.

Caprioare la marginea padurii, fazani, iepuri, sute de nuante de la verde inchis la ruginiu, daruite de toamna si padurea Bistra, aerul curat, pescuitul in cele 2 balti amenajate, piste de biciclete de-a lungul raului Bega, sunt suficinte avantaje pentru a locui aici.

Cartierul Bistra va fi dezvoltata in 3 faze si anume:

            - Faza I – se intinde pe o suprafata de 67,5 ha;

            - Faza II – se intinde pe o suprafata de 25 ha;

            - Faza III – se intinde pe o suprafata de 45 ha.

 

Faza I care se va intinde pe 67.5 ha, va avea la final un numar de 730 de parcele cu suprafete cuprinse intre 500 – 900 mp si 3 locuri de agrement , cu alei si banci, cu locuri de joaca pentru cei mici, cunoscute sub denumirea de :

            - Parcul Salcamilor – 14.500 mp;

            - Parcul Stejarilor – 25.000 mp;

            - Parcul Castanilor – 19.000 mp.

            In aceasta faza au fost executate, pentru 115 parcele, pietruirea strazilor adiacente, se lucreaza la introducerea curentului electric, a iluminatului electric si a retelei de internet/ TV/ telefonie si suntem in proces de obtinere a Autorizatiei de Construire pentru reteaua de gaz.

            Retelele de apa si canalizare vor fi introduce de Primaria Ghiroda care a primit gratuit de la proprietari drumurile de acces la parcele. Ordinul de incepere a lucrarilor de canalizare a fost dat in 25.11.2019, lucrarile sunt in plina desfasurare iar Ordinul de incepere a lucrarilor la reteaua de apa a fost dat in luna decembrie 2019.

            Dezvoltatorul acestui cartier, Sedako Group, care a dezvoltat si cartierul Serena din Mosnita Noua se angajeaza si garanteaza in nume propriu ca retelele de curent, iluminat, fibra optica, gaz, strazi pietruite vor fi executate in regie proprie si, in cazul in care retelele de apa si canalizare nu vor fi duse la bun sfarsit de Primaria Ghiroda, se angajeaza ferm si irevocabil in cadrul contractelor notariale de vanzare, sa execute aceste lucrari.

 

 

            Toate aceste parcuri vor fi amenajate cu alei de promenada, piste de alergare, banci si locuri de joaca pentru cei mici. Pista de biciclete va fi prezenta pe strazile cartierului si va avea un traseu, pe tot teritoriul Ghirodei, de-a lungul digului ce  strajuieste raul Bega. Numele parcurilor a fost dat de specia de copaci care vor fi plantati in aceste zone verzi.

In parcul Salcamilor sunt deja copaci cu varsta care atinge deja 30 de ani, urmeaza sa amenajam aleile interioare si o pista de alergare in jurul acestui parc. La fel vom proceda si cu celelalte 2 parcuri mentionate anterior.                  

            Accesul spre oras pe Calea Lugojului, accesul spre autostrada si centura prin sensul giratoriu ce va fi construit in vecinatatea cartierului, va face ca timpul petrecut in trafic sa fie redus la maxim.

            Va asteptam sa construim impreuna un nou cartier in Zona Metropolitana .

 

 

Cartierul Serena - Casa Doris, parcela 355
Testimonial Bogdan B. Am cautat case in Publitim si pe Internet, prin Google, cu cuvintele cheie: case Timisoara. Majoritatea caselor erau oferite de persoane fizice, dar eu doream un contract cu un dezvoltator persoana juridica pentru a... Citeste mai departe
Cartierul Serena - Casa Maria, parcela 345
Testimonial Silvia P. Cand am inceput sa ne cautam o locuinta, am avut de ales intre un apartament intr-un bloc vechi sau o casa. Am ales casa pentru ca imi ofera posibilitatea de amenajare a unei gradini. Pentru noi, varianta livrarii... Citeste mai departe
Cartierul Serena - Casa cu bolti, parcela 412
Testimonial Gabriel V. Am ales firma Sedako pentru constructia casei noastre la recomandarea unor prieteni. Dupa contactarea firmei telefonic, am stabilit vizionarea unor case deja construite in cartierul Serena, din Mosnita Noua.Am fost... Citeste mai departe
Cartierul Serena - Casa Ana, parcela 358
Testimonial Dacian M. Ne-am dorit o casa intr-o zona linistita, unde sa respiram aer mai curat, departe ( dar nu foarte departe ) de agitatia orasului. Cartierul Serena a parut cea mai buna solutie la acest moment. Un lucru important... Citeste mai departe
Cartierul Serena - Casa Gemini, parcela 409
Testimonial Viorel P. In luna august 2010 am inceput cautarile unei locuinte. In timpul cautarilor nefructificate ale unui apartament, am ajuns sa vizitam o casa in cartierul SERENA. In urma discutiilor cu reprezentantii SEDAKO, despre... Citeste mai departe
Cartierul Serena - Casa Ana, parcela 292
Testimonial Cosmin T. Iata cateva motive care ne-au determinat sa cumparam o casa in cartierul Serena: - in primul rand ne doream de mult o casuta care sa ne ofere spatiul, dar si intimitatea pe care nu le ai la bloc. - raportul calitate/... Citeste mai departe