Utilitati

Utilitati prezente in cartierul de case Serena Residence

In cartierul Serena sunt utilitati organizate. Aveti mai jos costurile ce trebuiesc platite ca si cota parte din costurile de executie a retelei stradale. Dezvoltatorul a finantat executia retelei stradale pentru racordarea cartierului la utilitati, iar cei care cumpara o casa sau o parcela de teren au obligatia de a achita sumele de mai jos in calitate de beneficiari directi ai acestor utilitati. Practic pe un tronson de strada unde se finalizeaza construirea tuturor caselor pe ambele parti ale strazii, proprietarii caselor achita sumele necesare pentru:

Centralizator costuri utilitati

Reteaua stradala :

Alimentarea cu apa 720 EUR

Canalizarea menajera 1.620 EUR

Alimentarea cu gaz 840 EUR

Reteaua de fibra optica RCS-RDS 60 EUR 0

La inceperea lucrarilor pe strada se achita pavaj, trotuar/drum 3.840 EUR

TOATE PRETURILE CONTIN TVA DE 19%

Curentul, iluminatul stradal si drumurile pietruite sunt gratuite.

DRUMURILE DE ACCES SI STRAZILE CARTIERULUI

Drumurile de acces si strazile cartierului au fost trasate si pietruite inainte de inceperea constructiei caselor. Lucrarile de pietruire a drumurilor in lungime de 10 km si cu o suprafata care totalizeaza 120.341 mp au fost efectuate in cursul anului 2008.

Drumurile sunt pietruite pe o adancime de 25 cm si au fost executate dintr-un strat de pietris de 15 cm, dupa compactare si un strat de piatra sparta de 10 cm dupa compactare, care a fost „impanata” pentru stabilizare cu piatra sparta fina cu dimensiunile de 2-6 cm.

In cursul anului 2011 ne-am propus sa cream un acces numai pentru automobile cu o masa mai mica sau egala de 3,5 tone, complet pavat, cu o latime de 7 m, care sa uneasca cartierul Serena cu Drumul Comunal Mosnita Noua - Mosnita Veche. Acest drum a fost construit integral din fondurile dezvoltatorului si dat in folosinta in 2011; el este asigurat cu bariere de inaltime astfel incat accesul camioanelor grele, de mare tonaj, sa fie restrictionat , acestea urmand sa ajunga cu materialele de constructie pe santier pe o alta ruta ocolitoare, respectiv pe str Serena, portiunea de strada pietruita.

Dupa 2 ani in care am asteptat reactia autoritatilor locale/judetene la cererile noastre de pavare a drumurilor, am decis ca pentru a asigura confortul in cartier este necesara implicarea tuturor celor ce isi doresc acest lucru si astfel am inceput din 2013 pavarea strazilor pe care sunt deja construite case.

Cost drum 3.840 eur pentru fiecare unitate locativa.

 

RETEAUA ELECTRICA SI ILUMINATUL STRADAL

Reteaua electrica care asigura alimentarea cu energie a cartierului Serena a fost executata conform proiectului nr. 2144/2007 de catre S.C. Electroechipament Industrial SRL Resita. A fost realizata o linie electrica subterana de 20 kV in lungime de circa 1,6 km, o linie electrica aeriana de 0,4 kV pe stalpi de beton, cu lungimea de aproximativ 8,5 km si o linie electrica subterana de 0,4 kV in lungime totala de 0,5 km. Au fost de asemenea montate trei posturi de transformare 20/0,4 kV- 400kVA in anvelopa de beton, gabarit 630 kVA.

Reteaua de iluminat public a fost executata conform lucrarii nr. 23/2007 proiectate de SC Open Electric SRL, prin montarea a trei puncte de aprindere, a unei linii electrice aeriene de 0,4 kV in lungime de 8,5 km si a corpurilor de iluminat montate pe stalpi din beton armat, aflati in gestiunea Enel.

Reteaua electrica si iluminatul stradal au fost finantate de catre proprietarul terenului. Reteaua electrica, a carui cost total a fost de 250.000 euro, a fost predata cu titlu gratuit spre exploatare si intretinere societatii Enel Distributie Banat SA. Reteaua de iluminat stradal, a carui cost total a fost de 80.000 euro, a fost in proprietatea dezvoltatorului care a platit facturile de iluminat stradal; incepand cu data de 30.04.2014 aceasta retea a fost donata cu titlu gratuit Primariei Mosnita Noua.

Racordarea la reteaua de curent electric este gratuita; se plateste catre Enel Distributie costul bransamentului, care cost depinde de lungimea echipamentului de la stalp si pana la punctul de conexiune cu locuinta, fie ca este aerian sau ingropat.

ALIMENTAREA CU APA

Alimentarea cu apa potabila a cartierului Serena se face de la reteaua publica a orasului.

Proiectul retelei de alimentare cu apa a fost demarat in luna ianuarie 2010, autorizatia de constructie fiind obtinuta in luna mai 2010. Lucrarile de executie au fost finalizate in data de 30 noiembrie 2010 si punerea in functiune a retelei de apa a fost efectuata in perioada 1-15 decembrie 2010; pentru o gestiune exemplara a acestei retele am contractat o singura firma care sa se ocupe de extindere.

In prezent toate parcelele din in cartierul Serena au reteaua de apa potabila a orasului Timisoara. Reteaua de apa potabila a fost dimensionata astfel incat sa raspunda exploatarii tuturor celor 482 de case preconizate a se construi in timp in cartierul Serena.

Retea stradala de alimentare cu apa

Caracteristici retea:

Sursa de alimentare: reteaua de apa a comunei Mosnita Noua care face parte din reteaua de apa a Timisoarei, gestionata de AQUATIM Timisoara;

Montaj ingropat;

Material utilizat: teava din polietilena;

Sunt prevazuti hidranti supraterani pentru situatii de urgenta (incendiu).

Cost retea stradala de alimentare cu apa: 720 EUR, pentru fiecare parcela.

RETEA CANALIZARE PENTRU EVACUAREA APELOR MENAJERE

Autorizatia de constructie pentru reteaua de canalizare menajera si pluviala a fost obtinuta in luna iunie 2010. Lucrarile la reteaua de canalizare au fost demarate in primavara anului 2012, avand ca termen de finalizare 2018. Canalizarea va fi construita in sistem clasic gravitational care, chiar daca este mai scumpa in realizare, ofera o mai mare siguranta in exploatare, deci mai putine interventii in exploatare.

Reteaua de canalizare va include si amplasarea mai multor statii de pompare.

Retea stradala de canalizare

Caracteristici:

Apele uzate menajere sunt colectate in sistemul de canalizare al comunei Mosnita Noua gestionat de AQUATIM, care deverseaza in reteaua orasului Timisoara.

Sistemul de canalizare proiectat este gravitational.

Material utilizat: tuburi material plastic PVC;

Cost retea stradala de canalizare: 1620 EUR pentru fiecare parcela

ALIMENTAREA CU GAZ

Proiectul pentru alimentarea cu gaz a cartierului Serena a fost realizat in aprilie 2010 si executat in iunie 2011. S-au realizat doua statii de reducere presiune si masura (SRPM) : o statie pentru trecerea de la inalta presiune din conductele Transgaz la medie presiune in conductele E-ON amplasata in zona Padurii Bistra si o alta statie pentru trecerea de la medie presiune la joasa presiune pentru alimentarea caselor, amplasata in apropierea cartierului Serena. Reteaua de alimentare cu gaz a fost pusa in functiune in luna decembrie 2011.

Costul pentru racorduri la alimentarea cu gaz

Reteaua stradala de distributie a gazelor naturale

Caracteristici:

Teava de polietilena de inalta densitate

Montaj ingropat;

Guri de aerisire prevazute cu capac la nivelul trotuarelor/drumurilor

Cost cota parte retea stradala de gaz: 840 EUR /parcela

 

 

INTERNET, CABLU TV, TELEFONIE FIXA

Reteaua de fibra optica este realizata in sistem subteran (ingropata) si sistem aerian (pe stalpii ENEL).

Toate facilitatile oferite de operatorul RDS-RCS sunt disponibile in cartierul Serena.

Cost internet, cablu tv, telefonieCost retea stradala RDS: 60 EUR pentru fiecare casa. Costurile de bransare a fiecarei case la retea sunt 0.

Costurile retelei de incinta depind de numarul de receptoare si de lungimea cablurilor de alimentare.